Laptop töltő adapterek

dell laptop akku töltő

Belső és külső áramforrás: akku + adapter

Mobil számítógéped akkor mobilis, ha akkumulátorról hosszan és megbízhatóan üzemeltetheted. Ennek legfőbb záloga a minőségi akkutelep. De legalább ilyen fontos, hogy belső áramforrást bármikor feltölthesd. E célt szolgálja a többfunkciós külső adapter, amely a hálózati 230 V-os váltóáramot 12-19 voltos egyenárammá alakítja. Ezzel egyfelől üzemeltetheted a laptopodat (tápegység-funkció), másrészt feltöltheted a lemerült aksit (töltő-funkció)

Ha a márkás, Asus, Lenovo, Samsung vagy Dell készülékes számára megfelelő laptop töltőt, azaz AC/DC áramátalakító adaptert keresel, akkor mindenképpen szakképzett szervizes munkatárs segítségét ajánlott kérned. Budapesten a Laptophardware szervizben mindig szívesen állnak a rendelkezésedre.

Hogyan válassz megfelelő laptop töltőt?

univerzális laptop töltőHa nem vagy biztos abban, hogy milyen laptop töltőt érdemes vásárolni a szakboltban vagy webáruházban, nézd meg a régi akkumulátor töltőd címkéjét. A legfontosabb paraméter az output felirat, ez jelöli a kimenő feszültséget, amivel a notebookodat tudod működtetni, illetve az akkutelepet tölteni. Ha nincs már meg az akkumulátor régi töltője, akkor a géped típusa szerint kell keresgélni az online áruházban.

Számos szakmai honlapon is tájékozódhatsz. Ezek főleg a legjobb notebook márkák alkatrészeivel foglalkoznak, legtöbbön a H és Dell akkuk, illetve a Lenovo és Asus laptoptöltők a favorit árucikkek. Sok weboldal kínál univerzális laptop töltőadaptert. Ezektől óvakodj. Ami minden géphez jó, az semmihez sem jó igazán.

A következő paramétereket kell ismerned adaptered ellenőrzéséhez

  • V (volt) – kimenő feszültségérték, ez általában 19 V (a bejövő 230 V)
  • A (amper) – a laptoptöltő adaptere által leadott áramerősség (max. 9.5 A)
  • W (watt) – a laptop töltő teljesítménye (gyakran 65-75 W)
  • A notebook töltő csatlakozójának típusa (az a csatlakozó, mellyel a táp a gépedhez csatlakozik.)

Tippek notebook töltő vásárlásához

Amennyiben a laptop töltő kimenő feszültsége megegyezik a gyári töltő paramétereivel és a csatlakozó típusa is megfelelő, megengedett, hogy a töltő által leadott áramerősség 1.5A-rel több legyen a gyárihoz képest.

Minden esetben ellenőrizd a töltő csatlakozóját. Ha a töltő minden elektromos paramétere egyezik az eredetivel, akkor is előfordulhat, hogy a csatlakozó nem stimmel.

Számos esetben a notebook töltő adapterét a hálózathoz csatlakoztató kábel nem kötelező tartozék, ezért előfordulhat, hogy külön kell megvásárolni a szakboltban vagy megrendelni a webshop árukészletéből.

Apple, Asus, Acer és Dell Szerviz weboldal. Makkai Terasz Budapest. Keresetlen gondolatok a laptop töltőről és kábeles-illesztékes tartozékairól, melyeket budapesti szaküzletekben is megvásárolhatsz. Néhány további érdekes és izgalmas részlet olvasásra és Google-keresésre: Lenovo laptoptöltő AC/DC adapterek, HP notebook javítás, szolgáltatás, alkatrész csere, 19 V tápegység vásárlása.

One Comment:

  1. Visszajelzés:Használt laptop vásárlása Asus töltővel - Akkutöltők

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük