Infratermékek. PR-cikk-gyűjtő weboldal

Projekt 2022: infratermékek a lakásban

infrapanel fűtésA webáruházakban megvásárolható legtöbb infratermék rendelkezik termosztáttal és a falra szerelhető alaptípusukon túl sokukhoz tartólábakat is ellátják, így igény esetén mobil fűtőeszközként is használhatja a vásárló. Sokukat lakószobákba szánja a gyártó, de irodákba, műhelyekbe, bemutató termekbe vagy kiegészítő fűtésként nagyobb beltéri helyiségekbe is elhelyezhetők. Kiegészítő elektronikával okostelefonról is vezérelhetők, így teljes egészében az egyéni igényekhez igazítható velük a lakások infrapanel fűtése. Könnyedén beállíthatjuk a legideálisabb klímát otthonunkban. A a kellemes hőmérséklethez hozzájárul, hogy az ilyen modelleknél a homogén hőeloszlást is biztosító a hőszabályzók segítségével.

Infrafűtés vélemények, energiatakarékosság

Hagyományos hőkeringtető rendszer

A hagyományos, kazános-radiátoros vízfűtés hőkeringésen alapul. Előbb a kazánban (bojlerben) felmelegített víz keringtetése a szobai radiátort hevíti fel, amely aztán hőjét a levegőnek adja át. A meleg levegő felemelkedik a mennyezet alá, majd fokozatosan lehűlve alászáll a padló felé, innen a radiátor felé áramlik, amely újra felmelegíti és a plafon alá küldi.

Az ilyen hagyományos fűtésnél a szoba felső légtere a legmelegebb, a padlózat környéke pedig végig hideg marad. A radiátorba továbbított víz melegítésére elhasznált gázenergia java a plafon és az alatta lévő légréteg felmelegítésére használódik el. A kanapén olvasgatva didereghetünk a 17-18 fokban, miközben fölöttünk akár 28-32 C fokos lehet a mennyezet alatti légréteg. Ez nyilván nem gazdaságos. Léteznek ennél energiatakarékosabb megoldások. Ilyen a tiszta energiaforrást használó elektromos mennyezeti infrapanel fűtés.

Ahogy a Nap is közvetlenül melegíti a Földet, és nem a bolygó levegőjét, amely másodlagosan, a felmelegedett földkéreggel és vízfelületekkel érintkezve utólag melegszik fel, így tesznek az infrasugárzó panelek is.

Az infrapanel fűtés előnyei és hátrányai

Igaz-e, hogy a hátrány a magas villanyszámla? Takarékos-e a sötétsugárzók használata beltérben és zárt vagy kültéri teraszokon?

infrafűtés előnyök hátrányok
Milyen teljesítményű infrapanel fűti be a szobát?

Az infrafűtés előnyeiről kialakított szakmai vélemények szerint ez az oka, hogy takarékos infrapanelek  telepítésekor nincs szükség erős hőforrásra, melynek más esetben először nagy térfogatú levegőt kell felmelegítenie a helyiségben. Annak érdekében, hogy az infrafűtés hatékonysága minimális energiafogyasztás mellett is jelentős legyen, elegendő összehasonlítani a berendezések jellemzőit.

Egy 20 négyzetméteres lakószoba infrasugárzókkal történő kifűtéséhez kb 1200 watt teljesítmény szükséges. Ugyanezt a szobát hagyományos elektromos radiátorok segítségével minimum 2-2,4 kW-tal tehetjük komfortossá. Azaz kb. kétszeres áramfogyasztással! Ennél is rosszabb az arány, ha egy központi gázfűtés hőekvivalenciájának belekerülési összegével számolunk.

Elektromos infrasugárzók

elektromos, gáz infrasugárzók

Gázfűtésű és elektromos infrasugárzók

Infra hősugárzókat egyre gyakrabban használnak panelházak fűtésére. Azt azonban még a telepítésüket végző  szakemberek sem tudják pontosan elmagyarázni, mi az infrasugárzók hatékonyságának a titka. Holott az  infraradiátorokat széles körben lakóterek, szabad területek, raktárak és ipari helyiségek kiegészítő fűtésére használják. Az ilyen fűtőtestek nem a helyiség levegőjét melegítik fel, hanem a tárgyakat, amelyek aztán hőenergiát adnak át a szobalevegőnek. A munkahely vagy a telephely fűtése általában zónafűtés, ezért az infra fűtőberendezéseket gyakrabban használják nagy légterű helyiségekben lokális fűtésére,  ez jelentősen csökkenti a villanyszámlát.


PR cikk oldal – Honlap Seo

Weboldalak kulcsszavas pozíciója hatékonyan javítható keresőmarketing módszerekkel. Ilyen eljárás a SEO PR-cikk elhelyezés optimalizált oldalakon visszacsatoló linkbeágyazással. A releváns szövegkörnyezet hitelesíti a hivatkozást.

 

Hozzászólások lezárva.