Infratermékek. PR-cikk-gyűjtő weboldal

Projekt 2022: infratermékek a lakásban

infrapanel fűtésA webáruházakban megvásárolható legtöbb infratermék rendelkezik termosztáttal és a falra szerelhető alaptípusukon túl sokukhoz tartólábakat is ellátják, így igény esetén mobil fűtőeszközként is használhatja a vásárló. Sokukat lakószobákba szánja a gyártó, de irodákba, műhelyekbe, bemutató termekbe vagy kiegészítő fűtésként nagyobb beltéri helyiségekbe is elhelyezhetők. Kiegészítő elektronikával okostelefonról is vezérelhetők, így teljes egészében az egyéni igényekhez igazítható velük a lakások infrapanel fűtése. Könnyedén beállíthatjuk a legideálisabb klímát otthonunkban. A a kellemes hőmérséklethez hozzájárul, hogy az ilyen modelleknél a homogén hőeloszlást is biztosító a hőszabályzók segítségével.

Infrafűtés vélemények, energiatakarékosság

Hagyományos hőkeringtető rendszer

A hagyományos, kazános-radiátoros vízfűtés hőkeringésen alapul. Előbb a kazánban (bojlerben) felmelegített víz keringtetése a szobai radiátort hevíti fel, amely aztán hőjét a levegőnek adja át. A meleg levegő felemelkedik a mennyezet alá, majd fokozatosan lehűlve alászáll a padló felé, innen a radiátor felé áramlik, amely újra felmelegíti és a plafon alá küldi.

Az ilyen hagyományos fűtésnél a szoba felső légtere a legmelegebb, a padlózat környéke pedig végig hideg marad. A radiátorba továbbított víz melegítésére elhasznált gázenergia java a plafon és az alatta lévő légréteg felmelegítésére használódik el. A kanapén olvasgatva didereghetünk a 17-18 fokban, miközben fölöttünk akár 28-32 C fokos lehet a mennyezet alatti légréteg. Ez nyilván nem gazdaságos. Léteznek ennél energiatakarékosabb megoldások. Ilyen a tiszta energiaforrást használó elektromos mennyezeti infrapanel fűtés.

Ahogy a Nap is közvetlenül melegíti a Földet, és nem a bolygó levegőjét, amely másodlagosan, a felmelegedett földkéreggel és vízfelületekkel érintkezve utólag melegszik fel, így tesznek az infrasugárzó panelek is.

Az infrapanel fűtés előnyei és hátrányai

Igaz-e, hogy a hátrány a magas villanyszámla? Takarékos-e a sötétsugárzók használata beltérben és zárt vagy kültéri teraszokon?

infrafűtés előnyök hátrányok
Milyen teljesítményű infrapanel fűti be a szobát?

Az infrafűtés előnyeiről kialakított szakmai vélemények szerint ez az oka, hogy takarékos infrapanelek  telepítésekor nincs szükség erős hőforrásra, melynek más esetben először nagy térfogatú levegőt kell felmelegítenie a helyiségben. Annak érdekében, hogy az infrafűtés hatékonysága minimális energiafogyasztás mellett is jelentős legyen, elegendő összehasonlítani a berendezések jellemzőit.

Egy 20 négyzetméteres lakószoba infrasugárzókkal történő kifűtéséhez kb 1200 watt teljesítmény szükséges. Ugyanezt a szobát hagyományos elektromos radiátorok segítségével minimum 2-2,4 kW-tal tehetjük komfortossá. Azaz kb. kétszeres áramfogyasztással! Ennél is rosszabb az arány, ha egy központi gázfűtés hőekvivalenciájának belekerülési összegével számolunk.


PR cikk oldal – Honlap Seo

Weboldalak kulcsszavas pozíciója hatékonyan javítható keresőmarketing módszerekkel. Ilyen eljárás a SEO PR-cikk elhelyezés optimalizált oldalakon visszacsatoló linkbeágyazással. A releváns szövegkörnyezet hitelesíti a hivatkozást.

 

Hozzászólások lezárva.