Mennyi kalóriára van naponta szükségünk?

napi kalóriaszükségletBizonyított tény, hogy az egészségünk az örökletes adottságokon kívül a környezeti tényezőktől, azok közül is jelentős mértékben a táplálkozástól függ.

Ma már rendelkezésünkre állnak olyan táplálkozástudományi adatok, amelyek segítenek abban, hogy azt együk, amire a szervezetünknek leginkább szüksége van.

Felelősen gondolkodó emberként érdemes tisztában lennünk azzal, hogy miből és mennyit szabad fogyasztanunk, hogy azzal a lehető legjobbat tegyünk a szervezetünknek.

Napi kalóriaszükséglet

Egy átlagos 70kg testsúllyal bíró embernek, ha teljes nyugalomban, ágyba fekve vesszük alapul, a nyugalmi alapanyagcseréjének fenntartásához napi 1700-1800 kalóriára van szükség.

Ez egy standard, „gyári adat”, amelyet az elvégzett fizikai munka természetesen befolyásol.

A hivatalos adatok szerint a mi éghajlatunkon és hőmérsékleti viszonyaink között egy napi 8 órás könnyű fizikai munkát végző személy kalóriaszükséglete (továbbra is 70kg-os testsúllyal számolva) napi 3200 kalória.

Az életkor előrehaladtával ez fokozatosan csökken, 60 éves kor fölött már akár 20%-al is.

A kalória mennyiséget túl azonban fontos, hogy a táplálékunk fehérjében, szénhidrátban és ásványi anyagokban is meghatározott arányban szerepeljen.

A fehérje szükségletünk

Fehérjéket növényi, de még inkább állati eredetű tápanyagok tartalmaznak. A fehérjék aminosavakból épülnek fel. Van, amit előállít a szervezetünk, de olyan is van, amelyre nem képes. Ezeket tartalmazzák az állati fehérjék. Ezért fontos a hús, tej, sajt, tojás, túró fogyasztása.

Napi 100 g fehérjére van szüksége egy felnőttnek. (testsúlykilogrammonként 1,5g, itt is a 70kg-ot vettük alapul)

Szénhidrátok

Az egyszerű cukrok (szőlő, – nád) és az összetett cukrok vagy keményítők (liszt, búza, rozs) tartoznak ide.

Egészen szőlőcukorig képesek lebomlani és felszívódni. A cukorfelesleg pedig zsírrá alakul át és raktározódik.

https://www.high-endrolex.com/46

Amikor a raktáraink telítődnek, akkor kezdünk el hízni és látványosan gömbölyödni.

Ha kevesebb kalóriamennyiséget fogyasztunk, mint ami fedezné a szervezetünk égési folyamatait, akkor ezekhez a raktárakhoz fordul a szervezetünk!

Ezért nem mindegy, hogy miből és mennyit eszünk! Ha Ön nem tud ellenállni az ételeknek és többet eszik, mint kellene, akkor érdemes lehet kipróbálnia a fogyasztószereket.

Éhségérzetünket csökkentik, segítik a zsírégetést, egyszóval megkönnyítik a fogyást! Tájékozódjon Ön is bátran eredeti Clenbuterol rendelés címszóval sok hasznos információt gyűjthet, ami segítheti a fogyásban és kombinálhatja más sibutramine vagy phentermine hatóanyagú fogyasztó szerrel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük