Műanyag ajtó-ablak teraszbeépítéshez

műanya ajtó ablak - terasz beépítés

Kerti teraszunkat beépíthetjük műanyag elemekkel: ajtó, ablak, falak, tetőzet

Építőipari szolgáltatások igénybevétele után

Ha teraszbeépítéssel létesítenénk télikertet lakásunk, házunk díszéül, az építők  szolgáltatásainak igénybevétele után rendkívül fontos feladat a műanyag nyílászárók karbantartása. A fémre épített polimer konstrukciók felülete alkalmas a szennyeződések megtapadására, akár kórokozók is megtelepedhetnek a szennyrétegekben. Ezért szakemberek azt ajánlják, hogy a szezonnak megfelelően évente legalább kétszer végezzük el a műanyag ablakok és ajtók alapos tisztítását és karbantartását beépített teraszunkon. Értelemszerűen ez a tavaszi nagytakarítás és az őszi, télre való felkészülés időszakát jelenti a télikert-tulajdonos számára.

Ablakok tisztítása, mosása, fertőtlenítése

Az igénybevétel jellegétől, a környezettől és a közeli gépkocsiforgalomtól függően az ablakok tisztítása a fent említettnél gyakrabban is történhet. De az évi két alkalom mindenképpen célszerű. A mosás során csak olyan anyagokat és szereket alkalmazzunk, melyek tisztítják, ám nem sértik fel az üveg és műanyag felületeket. A klór tartalmú szerek alkalmazása a gumitömítés esetében nem célszerű, ezeket inkább csak tiszta, nedves ronggyal, esetleg szappanos vízzel töröljük át. Az üveg, polietilén, polikarbonát felületeket klór-dioxid oldat permetével fertőtleníthetjük. Ez elpusztítja a baktériumokat, gombákat.

Szükséges lehet az üvegbetét cseréje

Műanyagablakok esetében is lehetőség van az üvegbetétek cseréjére. Erre a szolgáltatásra nemcsak akkor lehet szükség, ha megsérül, bereped az üveg, hanem akkor is, ha a két üveglap közötti vákuumkamra veszíti el hermetikus zártságát. Ilyenkor, különösen a téli időszakban. a pára és a piszok az üvegbetét belső oldalán rakódik le. Hozzáférés híján ezt a részt nem lehet tisztítani. Ilyen esetben a szakemberek új üvegbetétet helyeznek a meglévő műanyag keretbe. A télikertépítők garanciálisan végzik ezt a munkát.

A fémelemek karbantartása és cseréje

Amennyiben a használat során bármilyen okból üveges vagy építőmester szolgáltatását kell igénybe vennünk, érdemes az összes karbantartási munkát egyszerre elvégezni. A vasalat rendszeres kenése és olajozása megakadályozza a kopást azonban előfordulhat, hogy a mozgó alkatrészek elkopnak, ilyenkor cserélni kell őket. A télikertépítő szakemberek a műanyag nyílászárók javítását is szakszerűen végzik.

A gumitömítések élettartama jóval rövidebb az ablak- és ajtóprofilokéhoz képest, nem beszélve az üvegbetétről. A gumi szakszerű cseréjével megőrizhető az ablakok és ajtók hőszigetelő képessége, ezért nem érdemes halogatni ezt a munkát sem. További tájékozódáshoz olvasmány:

Beépített terasz, télikert karbantartása, tisztítása

A műanyagablakok és általában a nyílászárók karbantartása igénybe vehető szolgáltatás. Budapesti építtetők kedvezményes árak mellett juthatnak hozzá.

Google-kereséshez néhány további téma, melyet érdemes lehet részletesen is megismerni: télikert beépítés Budapest, műanyag ablak szerelése, műanyag terasz  beépítés, lakás – ház – otthon. Karbantartói szolgáltatások ára. Teraszépítés, kertépítés, ablaktisztítás és szezonális karbantartás megrendelése fővárosi cégtől.

Hozzászólások lezárva.