Az infrapanel-fűtés innovatív technológia

infrapanel fűtés

Innovatív infratechnológia, zónafűtés

Az infrasugaras fűtés innovatív jellege abban rejlik a hagyományos konvekciós fűtéssel szemben, hogy egyfelől nem a felszálló levegőt melegíti, másfelől lokalizálható volta okán megvalósítható a zónafűtés. A harmadik sajátosság, hogy mivel az infrakészülékek hőhatása szinte azonnal érzékelhető, így csak jelenlétünkben kell használni, az üres szobák fűtése mellőzhető.

Infra fűtéstechnika a télikertben, teraszon

Budapest kertvárosban épült családi házunk lakterét új szobával egészíthetjük ki, ha egy speciális klímájú fűtött helyiséget – az utólag befedett és beüvegezett, télikertnek berendezett, eredetileg kültéri terasz fünkciójú házrészt létesítünk. Az utómunkák csökkentése érdekében már a lakóház tervezése során bekerülhet a megépítendő elemek közé, régebben azonban erre nemigen gondoltak az építkezők: sem divatban nem volt még Magyarországon, sem a beruházás költségvetését nem akarták terhelni ezzel. Helyette inkább egy nagy méretű, lazán alapozott, beépítetlen nyított kerti teraszban gondolkodtak a megrendelők, és amikor elkészült, napfény- és melegkedvelő növényeket telepítettek a szabad ég alá. Kedvükre pompázhattak is a szubtrópusi vagy mediterrán fajok, ősszel azonban a hűvös levegőn satnyulni kezdtek – a tulajdonos tudta, ha nem akarja, hogy a beköszöntő téli hidegben elpusztuljanak, be kell vinnie őket a meleg, fűtött laktérbe. Holott létezik más megoldás is.

Innováció: vagy épüljön a nyitott terasz eleve fedésre, beépítésre és téli fűtésre alkalmasnak, vagy létesüljön helyette eleve olyan télikert, amely napos évszakokban zöld napenergiával, ősszel és télen energiatakarékos, akár napelemek elektromos energiájával működő infrapanel-fütéssel melegíthető. A sugárzókkal fűthető beépített terasz környezetbarát.

Vélemények: Az infrarendszereket telepítő  budapesti vállalkozás honlapjának egyik legtöbb kattintást teljesítő vélemény-portálja az előnyöket és hátrányokat is számba véve a felhasználóktól származó adatbázisra támaszkodva az infrapaneles fűtésről kialakult véleményeket gyűjti egybe. Mint tudott, az elektromos hősugárzók energiatakarékosak és általuk lehetséges a hőeloszlás és az energiafelhasználás optimalizálása lokális, azaz zónafűtés révén.

Marketinges újítás: ingyen beszerelés

A számítástechnikai eszközök és mobiltelefonok javításával, továbbá energiahatékony felhasználású VDB infrasugárzókkal foglalkozó fővárosi cég optimalizált honlapján az olvasható, hogy az innovatív megoldások hasznosságát az ügyfelek véleménye támasztja alá, ez is olvasható a weboldalon, amely nemcsak céges szervizoldal, hanem egyben infraelemeket és fűtőalkatrészeket forgalmazó webáruház is.

Innováció: Ingyenes alkatrész-beszerelés és infrarendszer telepítés. A vállalkozás online boltjában vásárolt műszaki cikkeket a cég szakemberei ingyen szolgáltatásként helyezik üzembe és tanácsot is adnak.

Vélemény: az energiahatékony infrasugárzók a szem számára láthatatlan elektromágneses sugárzást bocsátanak ki, ezért optimális megoldást jelentenek kis terek melegítésére és az optimális hőmérséklet fenntartására családi házaknál a kültéri teraszokon vagy belső helyiségekben.

Építőipari innovatív technológiák

A hagyományos ipari technológiával felhúzott épületnek ez a része a hirtelen szakadó, meredek hegyoldalba nézett. Ami a frontról első emeletnek számított, itt sok-sok szintnyi magasságot jelentett. Az építőipari mérnök hiába hajolt ki egészen mélyen, nem látta, mi van alatta, a mélység beleveszett a ködbe. Próbálta követni a betonfalhoz támasztott vaslétra vonalát, ám az fokról fokra homályosabb lett, aztán már csak sejlett, végül csupán képzeletben folytathatta az egyenest, mint egy tervrajzon, tekintetével kereshette a helyet, vajon hol éri el a szilárd talajt. Megborzongott a hűvös levegőtől, épp behúzódott volna, amikor a dolog szöget ütött a fejébe szegbelövő berendezéssel. Egy acéllétra. Épp ez alá a bukóablak alá állítva. Ez is csak technikai trükk sodronyos drótpályára kikötve.

Innovációs lépés: Legyen tiszta forrású az építőipari fűtés eredete, hogy az infra teraszfűtés a manzárdon is jól érvényesüljön. Kültéri teraszfűtés.

Miért hasznos az infrafűtés? Vélemények

A láthatatlan infravörös sugárzás hőenergiát áraszt, de nem szárítja ki a bőrt. Közel áll a nap természetes hatásához, ám a káros UV-sugarakat nem tartalmazza, miközben energiahatékony módon melegíti a fizikai tárgyakat. Szakmai vélemények szerint az innovatív infrapanel fűtés akár egy egész épület felmelegítésére is alkalmas. Az infratermékek ezen túl is számos területen felhasználhatók, és fogyasztási költségei jóval alacsonyabbak a tradicionális módszerekénél.

Álláspont: Szakmai és felhasználói vélemények szerint egy elektromos infrapanel ára akár egyetlen fűtési szezon alatt megtérülhet, mert keveset fogyasztanak és a fűtőpanelek nagyon kevés karbantartást igényelnek, tartósak, zavartalan működési élettartamuk meghaladja a 100 000 órát, állítja az infratermékek forgalmazója, a Webáruház Budapest.

Innováció: Praktikusak, mert általuk megvalósul a zónafűtés, és mert ún. intelligens vezeték nélküli távvezérlőkkel vagy akár okostelefonok mobilapplikációjával szabályozhatók.


Kapcsolódó PR-cikkünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük